Görüntülü Hesap Canlı Destek Whatsapp Ücretsiz Kayıt Banka Hesapları Komisyon Tarifesi
Yardım
Twitter
Anlık twitter akışı

Arbitraj Nedir?

Arbitraj, risksiz kar etmek için farklı piyasalardaki dengesizlikten faydalanma durumudur. Yatırımcı, bir piyasadan düşük fiyata aldığı ürünü, başka bir piyasada eş zamanlı olarak yüksek fiyata satabilir. Yatırım piyasasında piyasa dengesini bozan arbitraj işlemi işleyen piyasalarda yapılmaz.

Arbitraj Nasıl Yapılır?

Arbitraj, piyasalar arası dengesizlikten fayda sağlama durumudur. Piyasalarda böyle bir durumun olmadığı fiyatların tüm piyasalarda eşit olduğu farz edilir. Bu yüzden yatırımcı böyle bir durumu fark ettiği zaman kazanç sağlamak istiyorsa hızlı hareket etmelidir. Düşük fiyatlı bir piyasadan aldığı ürünü başka bir piyasada yüksek fiyata satma işlemini eş zamanlı yürütmelidir. Yatırımcı böyle bir durumda hızlı davranmazsa piyasa dengesizliğini diğer oyuncular fark eder ve piyasa dengesi yeniden kurulur, eşitsizlik ortadan kalkar. Arbirtajın asıl amacı risksiz kazanç sağlamak olduğundan dolayı eğer devlet tahvili ya da mevduat faizi işlemlerinin risksiz kazanç sisteminden daha fazla getirisi olmazsa yatırımcının fayda sağlayacağı bir durum olmaz.

2020/arbitraj-nedir

Arbitraj İşlemini Kimler Yapar?

Arbitraj işlemini, portföy ya da zenginlik yönetimi yapan şirketler arbitraj durumunu fark edebilmek adına ilgili yazılımları düzenler. Gerekli algoritmaların yazılmasıyla arbitraj durumu görünür ve işlem yapılır. Arbitraj piyasanın hareket durumuna göre manuel fark edilebilir ancak normal piyasa günlerinde özel yazılım yüklemeden arbitrajı fark etmek mümkün değildir. Arbitraj işlemi yapan yatırımcılar piyasaya hakim, deneyimli yatırımcılardır. Yeni başlayan yatırımcılar eş zamanlı işlem yapmakta zorlandıklarından dolayı arbitraj işlemi onlara uygun değildir.

Arbitraj İşlemi Yapılan Yatırım Ürünleri Nelerdir?

Arbitraj işlemi, genelde altın ve döviz piyasasında yapılır. Her ülkenin birden fazla altın ve döviz borsası olduğu için fiyat dengesizliği oluşabilir. Böyle bir durumdan yatırımcılar arbitraj işlemi yaparak fayda sağlayabilir. Ülke içindeki borsa fiyat dengesizliğinin yanında ülkeler arası borsalardaki fiyat dengesizliği de arbitraj imkanı doğurabilir. Altın ve döviz borsalarında ilgili fiyat dengesizliği düşük bir meblağ olsa bile borsa gereği risksiz kazanç sağlanır. Diğer yatırım ürünlerinde fiyat dengesizliği çok fazla oluşmadığından arbitraj kazancı çok fazla olmaz. Deneyimli yatırımcılar, arbitraj fırsatı yakalayabilmek adına altın ve döviz borsalarını yakından takip etmektedirler.

Arbitraj Nedir?

Arbitraj, risksiz kar etmek için farklı piyasalardaki dengesizlikten faydalanma durumudur. Yatırımcı, bir piyasadan düşük fiyata aldığı ürünü, başka bir piyasada eş zamanlı olarak yüksek fiyata satabilir.

Arbitraj Nasıl Yapılır?

Arbitraj, piyasalar arası dengesizlikten fayda sağlama durumudur. Piyasalarda böyle bir durumun olmadığı fiyatların tüm piyasalarda eşit olduğu farz edilir. Bu yüzden yatırımcı böyle bir durumu fark ettiği zaman kazanç sağlamak istiyorsa hızlı hareket etmelidir.

Arbitraj İşlemini Kimler Yapar?

Arbitraj işlemini, portföy ya da zenginlik yönetimi yapan şirketler arbitraj durumunu fark edebilmek adına ilgili yazılımları düzenler.

Arbitraj İşlemi Yapılan Yatırım Ürünleri Nelerdir?

Arbitraj işlemi, genelde altın ve döviz piyasasında yapılır. Her ülkenin birden fazla altın ve döviz borsası olduğu için fiyat dengesizliği oluşabilir.

Yatırım Hesabı Açın
Yatırım Hesabı Başvurusu

Alnus Yatırım ayrıcalıklarından yararlanın. Size özel yatırım hesabı ile tanışın!

Yatırımcıya özel platform, ürün çeşitliliği, kişiye özel analiz desteği, hızlı para yatırma / çekme ve daha fazlası için hemen hesap açın!

ÜCRETSİZ BAŞVURU
Daha önce kayıt oldunuz mu? Giriş Yapın


PLATFORM TALEP FORMU


KREDİ BAŞVURU
Kredi başvurunuzun sonuçlanması için müşteri temsilcilerimiz sizinle aşağıda bırakacağınız bilgiler üzerinden iletişime geçecektir.


Alnus International
DEMO TALEBİ
Başvurunuzun sonuçlanması için aşağıdaki bilgileri eksiksiz olarak girmelisiniz.


Finansal Terimler Sözlüğü